Kategoriarkiv: Nybakat
Tigerkaka
1 februari, 2014Konsten att göra en god tigerkaka ligger i förarbetet, Det gäller att vispa sockret och äggen så pass länge att de blir som en vit smidig smet. Gör ni så vågar jag nästan lova att er tigerkaka kommer att bli fluffig och smaskig. Tigerkakan får häller inte vara inne i ugnen för länge, då blir den torr och tråkig… Läs mer
Posted in Nybakat | Lämna en kommentarSockerkaka
29 januari, 2014Sockerkaka är en nästan bortglömd klassiker. Nu för tiden finns ju en osinlig ström av olika bakvärk. Men enkelheten i en sockerkaka är ju oslagbar. Det är enkelt och går snabbt att röra i hop riktigt god sockerkaka.
Det godaste sättet att äta en sockerkaka på är ju självklart när den är nygräddad och fortfarande lite ljumen, men det går även att frysa in sockerkakan och använda senare. Läs mer
Posted in Nybakat | Lämna en kommentarSemlor 12-15st
14 januari, 2014 Posted in Nybakat | Lämna en kommentarScones
14 januari, 2014Receptet är för 4 personer. Läs mer
Posted in Nybakat | Lämna en kommentarKanelbullar
14 januari, 2014Helt vanliga kanelbullar, ett glas kall mjölk och en nybakad kanel bulle. Bara att luta sig till baks och njuta. Läs mer
Posted in Nybakat | Lämna en kommentarFläderstänger. Syltkakor.
14 januari, 2014Fläderstänger är egentligen vanliga syltkakor. Men för oss som tycker fläder är underbart så använder vi självklart flädersylt eller flädermarmelad till våra fläderstänger.
Posted in Nybakat | Lämna en kommentar