Semlor 12-15st



Ingredienser:

75 -100 gr smör el marg.

1 dl skr

3 dl mjölk

½ tsk salt

75 g jäst

1 ägg

½ tsk hjorthornssalt

9 -10 dl vetemjöl



Gör så här:

Smält matfettet i en kastrull häll i mjölken, låt allt bli fingervarmt ( 37 gr)  smula jästen i en bunke, tillsätt salt sockret degspadet och ägget. Tillsätt hjorthornssaltet och mjölet efterhand och arbeta degen smidig och blank. Låt degen jäsa 10 min i bunken. Tag upp den på bakbordet och arbeta den ytterligare. Baka ut runda släta bullar, Låt dem jäsa väl på plåt.

Pensla med uppvispat ägg.

Gräddas i 250º ugnsvärme på mellanfasen i 5 – 10 min.



Recept info:
  • Tillagningstid:
  • Svårighetsgrad:Normalt
  • Vegetariskt:Nej
  • Glutenfri:Nej
  • För diabetiker:Nej
  • Laktosfri:Nej
Postat den av daadmin