Semlor 12-15st
Ingredienser:
75 -100 gr smör el marg.
1 dl skr
3 dl mjölk
½ tsk salt
75 g jäst
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
9 -10 dl vetemjöl
Gör så här:
Smält matfettet i en kastrull häll i mjölken, låt allt bli fingervarmt ( 37 gr) smula jästen i en bunke, tillsätt salt sockret degspadet och ägget. Tillsätt hjorthornssaltet och mjölet efterhand och arbeta degen smidig och blank. Låt degen jäsa 10 min i bunken. Tag upp den på bakbordet och arbeta den ytterligare. Baka ut runda släta bullar, Låt dem jäsa väl på plåt.
Pensla med uppvispat ägg.
Gräddas i 250º ugnsvärme på mellanfasen i 5 – 10 min.
Recept info:
- Tillagningstid:
- Svårighetsgrad:Normalt
- Vegetariskt:Nej
- Glutenfri:Nej
- För diabetiker:Nej
- Laktosfri:Nej