Kategoriarkiv: Såser och dressing
Tzatziki
1 februari, 2014Tzatziki är ett perfekt tillbehör till de flesta maträtter. Detta recept på tzatziki är kanske inte det traditionella recept på tzatziki. Men man kanske inte kan förvänta sig det när det kommer från öland :). Men det är går snabbt att göra och tzatzikin smakar grymmt bra till exempel till grillat eller till köttfärs biffar. Läs mer
Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentarVaniljsås
1 februari, 2014 Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentarRecept på hemgjord majonäs
14 januari, 2014Ingentin går upp mot en hemgjord majonäs, köpt majonäs kommer långt långt efter. Det är varken svårt eller dyrt att göra hemgjord majonäs desutom får man ingredienser över till att göra hemgjord maräng. Läs mer
Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentarHemgjord olja
14 januari, 2014Enkelt olja att göra och den är jätte god till bl.a. en dressing eller bara ringla över salladen. Läs mer
Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentarGuacamole
14 januari, 2014Guacamole på svenskt vis. Jag tycker personligen att denna Guacamole smakar bättre än den Guacamole vi fick i Mexoco gjorde. Läs mer
Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentarFlädervinäger
14 januari, 2014Fläderblommor ger en underbar smak, i detta recept tar vi hjälp av fläderblommorna och smaksätter vitvinsvinäger. Detta ger en fantastisk flädervinäger som kan användas på salladen T.ex. Läs mer
Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentarBechamelsås
14 januari, 2014Recept på bechamelsås som är en vit grundsås som består av mjölk, smör, grädde och mjöl.
Bechamelsås används oftast till lasagne (smaksatt med muskot), gratinering (blandad med riven ost).
Till lutfisken är bechamelsås ett måste. I mitt hem äter vi alltid lutfisk till lunch på julafton. Då lagar pappa både lutfisken och bechamelsåsen. När det är dags att äta har han hällt upp bechamelsåsen som den är i en såssnipa. Där efter skiljer det sig något ifrån hur vi blandar till bechamelsåsen. Jag häller bara upp en lagom skvätt på talriken och blandar sedan i en lika lagom klick slots orginal senap. Medans mamma brukar ta kryddpeppear på i stället.
Bechamelsås kan också användas till stuvad pasta, potatis, kål, morötter, spenat med mera. Läs mer
Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentar