Sockerkaka



Ingredienser:

50-75 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
1 dl mjölk



Gör så här:

1. Smörj förs en avlång form eller rund hålform, ca 1 1/2 l häll sedan ströbröd i den så att det blir ett jämt lager med strö.

2. Smält smöret och låt det svalna, jag brukar hälla i mjölken så svalnar den snabbare.

3. Vispa ägg och socker poröst så det går från gul färg till nästan vit, men inte för hårt dock.

4.Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen ströbrödade formen.

5. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i 175º i 40-50 minuter.



Recept info:
  • Tillagningstid:
  • Svårighetsgrad:Normalt
  • Vegetariskt:Nej
  • Glutenfri:Nej
  • För diabetiker:Nej
  • Laktosfri:Nej
Postat den av daadmin