Kanelbullar



Ingredienser:

Ca.10 – 15st

25 g jäst

75 g smör

2 ½ dl mjölk

½ dl socker

1 krm salt

7 dl vetemjöl

Fyllning:

50 g smör

½ dl socker

1 tsk kanel



Gör så här:

Smula ner jästen i bunken, smält smör, tillsätt mjölk, låt bli fingervarmt 37 grader, rör ut jästen med lite av deg vätskan, tillsätt resten + salt, socker. Rör om, använd elvisp (deg visp) jäsa 30 min övertäckt, gör fyllningen. Kavla ut degen, bre ut fyllningen på degen, rulla ihop degen och skär i 10 -12 bitar. Lägg upp bull bitarna på en plåt med bakpapper, låt jäsa ytterligare ca 30 min.



Recept info:
  • Tillagningstid:
  • Svårighetsgrad:Normalt
  • Vegetariskt:Nej
  • Glutenfri:Nej
  • För diabetiker:Nej
  • Laktosfri:Nej
Postat den av daadmin