Köttfärslimpa med färska örter



Ingredienser:

1200 gram blandfärs, eller nötfärs

12 msk ströbröd

4,5 msk potatismjöl

4,5 dl lättmjölk

6,5 tsk salt

4 st ägg

4,5 krm svartpeppar, malen

1,5 st gul lökar, hackad

6 msk olja Agricolto

Fyllning

500 g Philadelphiaost

Färska örter av alla de slag såsom, timjan, basilika, oregano, mynta, citronmelisse



Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 ° C. (varmluftsugn)

2. Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk, låt svälla några minuter.

3. Under tiden blanda ihop färskost, samt örterna.

4. Blanda ner färsen, ägget, salt, peppar i ströbrödsblandningen, blanda väl.

5. Bred ut färsen på en vattensköljd skärbräda och platta ut den till en platta.

6. Fördela fyllningen i mitten och rulla ihop till en limpa. Lägg limpan i en ugnsfast form och pensla med italiensk olja.

7. Grädda köttfärslimpan i mitten av ugnen ca 50 minuter.



Recept info:
  • Tillagningstid:
  • Svårighetsgrad:Normalt
  • Vegetariskt:Nej
  • Glutenfri:Nej
  • För diabetiker:Nej
  • Laktosfri:Nej
Postat den av daadmin