jordgubbs – flädersaft
Ingredienser:
1 liter jordgubbar
10 fläderblomsklasar
1 citron i skivor
15 g citronsyra
1 liter vatten
1 kg Dansukker Strösocker
1 krm natriumbensoat (uteslutes om saften fryses)
Gör så här:
Skölj fläderblomklasar och jordgubbar väl. Mosa sedan jordgubbarna. Lägg jordgubbsmoset, fläderblommorna, citronskivorna och citronsyran i en skål. Koka upp vatten och socker.
Lös natriumbensoatet i lite av den varma lagen och häll tillbaka det.
Häll sedan den heta lagen över blandningen i skålen.
Täck över och ställ kallt i 3 dygn.
Häll upp jordgubbs-fläderblomssaften i silduk och Låt självrinna i 30 minuter.
Recept info:
- Tillagningstid:
- Svårighetsgrad:Normalt
- Vegetariskt:Nej
- Glutenfri:Nej
- För diabetiker:Nej
- Laktosfri:Nej