jordgubbs – flädersaft



Ingredienser:

1 liter jordgubbar
10 fläderblomsklasar
1 citron i skivor
15 g citronsyra
1 liter vatten
1 kg Dansukker Strösocker
1 krm natriumbensoat (uteslutes om saften fryses)



Gör så här:

Skölj fläderblomklasar och jordgubbar väl. Mosa sedan jordgubbarna. Lägg jordgubbsmoset, fläderblommorna, citronskivorna och citronsyran i en skål. Koka upp vatten och socker.

Lös natriumbensoatet i lite av den varma lagen och häll tillbaka det.

Häll sedan den heta lagen över blandningen i skålen.

Täck över och ställ kallt i 3 dygn.

Häll upp jordgubbs-fläderblomssaften i silduk och Låt självrinna i 30 minuter.



Recept info:
  • Tillagningstid:
  • Svårighetsgrad:Normalt
  • Vegetariskt:Nej
  • Glutenfri:Nej
  • För diabetiker:Nej
  • Laktosfri:Nej
Postat den av daadmin