Fläderstänger. Syltkakor.



Ingredienser:

250 g Smör eller margarin
1 1/2 dl Socker
2 Ägg
7 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Fläderbärssylt eller Fläderblomsmarmelad
1 1/2 dl Florsocker
2 msk Vatten



Gör så här:

Rör margarin / smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i
taget, och till sist mjöl blandat med bakpulver. Dela degen i 4
delar. Rulla ut 4 längder. Gör en fördjupning i varje längd.
Spritsa ut sylten i fördjupningen med hjälp av en strut.
Grädda ca 12 min i 225 grader.
Rör ihop glasyren (florsocker och vatten). Pensla de
nygräddade längderna. Skär dem i sneda bitar ca 2 cm breda.



Recept info:
  • Tillagningstid:
  • Svårighetsgrad:Normalt
  • Vegetariskt:Nej
  • Glutenfri:Nej
  • För diabetiker:Nej
  • Laktosfri:Nej
Postat den av daadmin