Fläderstänger. Syltkakor.
Ingredienser:
250 g Smör eller margarin
1 1/2 dl Socker
2 Ägg
7 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Fläderbärssylt eller Fläderblomsmarmelad
1 1/2 dl Florsocker
2 msk Vatten
Gör så här:
Rör margarin / smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i
taget, och till sist mjöl blandat med bakpulver. Dela degen i 4
delar. Rulla ut 4 längder. Gör en fördjupning i varje längd.
Spritsa ut sylten i fördjupningen med hjälp av en strut.
Grädda ca 12 min i 225 grader.
Rör ihop glasyren (florsocker och vatten). Pensla de
nygräddade längderna. Skär dem i sneda bitar ca 2 cm breda.
Recept info:
- Tillagningstid:
- Svårighetsgrad:Normalt
- Vegetariskt:Nej
- Glutenfri:Nej
- För diabetiker:Nej
- Laktosfri:Nej