Flädersirap



Ingredienser:

3 dl hemgjord flädersaft, gärna med några citronskivor och blommor kvar
1 vaniljstång



Gör så här:

Koka flädersaft och vanilj till en sirap. Har man inga citronskivor kvar i flädersaften kan man lägga i ett par tunna skivor för utseendets skull under kokningen. 3 deciliter saft reduceras till 1 1/2 deciliter tjock sirap på cirka 25 minuter.

Den heta sirapen ser ganska tunn ut i kastrullen. Pröva hur tjock den är genom att hälla någon sked på ett fat och låt den kallna. Förvaras i rumstemperatur.

Flädersirapen serveras med fördel till ett lite fetare slags yoghurt som matyoghurt, turkisk eller grekisk yoghurt och säsongens färska bär.

Flädersirapen är god även på pannkaka och plättar.



Recept info:
  • Tillagningstid:
  • Svårighetsgrad:Normalt
  • Vegetariskt:Nej
  • Glutenfri:Nej
  • För diabetiker:Nej
  • Laktosfri:Nej
Postat den av daadmin