Köttfärslimpa med färska örter
Ingredienser:
1200 gram blandfärs, eller nötfärs
12 msk ströbröd
4,5 msk potatismjöl
4,5 dl lättmjölk
6,5 tsk salt
4 st ägg
4,5 krm svartpeppar, malen
1,5 st gul lökar, hackad
6 msk olja Agricolto
Fyllning
500 g Philadelphiaost
Färska örter av alla de slag såsom, timjan, basilika, oregano, mynta, citronmelisse
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 ° C. (varmluftsugn)
2. Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk, låt svälla några minuter.
3. Under tiden blanda ihop färskost, samt örterna.
4. Blanda ner färsen, ägget, salt, peppar i ströbrödsblandningen, blanda väl.
5. Bred ut färsen på en vattensköljd skärbräda och platta ut den till en platta.
6. Fördela fyllningen i mitten och rulla ihop till en limpa. Lägg limpan i en ugnsfast form och pensla med italiensk olja.
7. Grädda köttfärslimpan i mitten av ugnen ca 50 minuter.
Recept info:
- Tillagningstid:
- Svårighetsgrad:Normalt
- Vegetariskt:Nej
- Glutenfri:Nej
- För diabetiker:Nej
- Laktosfri:Nej