Kanelbullar
Ingredienser:
Ca.10 – 15st
25 g jäst
75 g smör
2 ½ dl mjölk
½ dl socker
1 krm salt
7 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör
½ dl socker
1 tsk kanel
Gör så här:
Smula ner jästen i bunken, smält smör, tillsätt mjölk, låt bli fingervarmt 37 grader, rör ut jästen med lite av deg vätskan, tillsätt resten + salt, socker. Rör om, använd elvisp (deg visp) jäsa 30 min övertäckt, gör fyllningen. Kavla ut degen, bre ut fyllningen på degen, rulla ihop degen och skär i 10 -12 bitar. Lägg upp bull bitarna på en plåt med bakpapper, låt jäsa ytterligare ca 30 min.
Recept info:
- Tillagningstid:
- Svårighetsgrad:Normalt
- Vegetariskt:Nej
- Glutenfri:Nej
- För diabetiker:Nej
- Laktosfri:Nej