Recept på fläderbärssylt
Ingredienser:
1 liter fläderbärssylt
1 liter rensade fläderbär
500 g syrliga äpplen, skalade och urkärnade
1/2 dl vatten
5 dl socker eller plus 2 tsk fruktpektinpulver
Gör så här:
Skölj fläderbären och låt dem rinna av i en sil. Skär äpplena i små bitar. Blanda fläderbär och äpplen i en kastrull. Häll på den lilla vattenmängden. Koka upp under lock på medelvarm platta. Koka 10 minuter. Rör om då och då. Rör ner sockret tills det löst sig. Koka ytterligare 5 minuter. Ös den heta sylten i burkar som försluts på en gång.
Förvara sylten mörkt och svalt.
Recept info:
- Tillagningstid:
- Svårighetsgrad:Normalt
- Vegetariskt:Nej
- Glutenfri:Nej
- För diabetiker:Nej
- Laktosfri:Nej