Bechamelsås



Ingredienser:

50 gram smör

½ dl mjöl

½ l standard mjölk

0,25 tsk riven muskot (valfritt, till lasagne)

salt och peppar

Om bechamelsåsen ska användas till gratinering ex. lasagne ta ca: 50 gram riven ost då kommer bechamelsåsen få en gyllene färg när den gratineras i ugnen.



Gör så här:

Börja med att smälta smöret i en kastrull, vispa sedan ner mjölet i det smälta smöret. fräs detta försiktigt, akta så det inte blir klmpar. Häll sedan på mjölken och låt koka upp. Där efter låt bechamelsåsen skuda i ca 5 min eller tills den har fått den önskade tjockleken.

 

Att tillaga bechamelsås tar ca 7-8min. Det viktigaste när ni gör er bechamelsås är att röra i den hela tiden så att den inte bränner fast. Om bechamelsåsen skulle brännas vid i botten så kommer det bli små bruna flan i den annars så vita bechamelsåsen.



Recept info:
  • Tillagningstid:
  • Svårighetsgrad:Normalt
  • Vegetariskt:Nej
  • Glutenfri:Nej
  • För diabetiker:Nej
  • Laktosfri:Nej
Postat den av daadmin