Ostkaka
Ingredienser:
10l mjölk
½ l grädde
1½-2 socker
1 vetemjöl
1 hg mandel + 3 st bittermandel
8 st ägg
½ löpe
Gör så här:
Form 4 liters Bunke
ugn 200-225° grader
Värm mjölken fingervarm rör så det inte blir för varmt i botten, tag av mjölken från spisen rör i vetemjölet, sedan löpen. Rör tills mjölken stagnar rör ej mer låt stå så att vasslan kommer fram, efter 10 min kan du skära ett kryss tvärsigenom vasslan. Detta ska stå tills löpet sjunker om vasslan stiger rör runt nån gång. Krama sedan ur vasslan.
Vispa i hop ägg socker grädde och den skållade mandeln. Lägg i ostmassan fördelad i bunken som du har smörjt in med margarin.
Grädda på nedersta falesn i ugnen omkring 50 till 60 min
Tillbehör: Vi brukar alltid ha vispad grädde och hem gjord sylt till, t ex. jordgubbssylt hallonsylt eller körsbärssylt.
Recept info:
- Tillagningstid:
- Svårighetsgrad:Normalt
- Vegetariskt:Nej
- Glutenfri:Nej
- För diabetiker:Nej
- Laktosfri:Nej