Flädersirap
Ingredienser:
3 dl hemgjord flädersaft, gärna med några citronskivor och blommor kvar
1 vaniljstång
Gör så här:
Koka flädersaft och vanilj till en sirap. Har man inga citronskivor kvar i flädersaften kan man lägga i ett par tunna skivor för utseendets skull under kokningen. 3 deciliter saft reduceras till 1 1/2 deciliter tjock sirap på cirka 25 minuter.
Den heta sirapen ser ganska tunn ut i kastrullen. Pröva hur tjock den är genom att hälla någon sked på ett fat och låt den kallna. Förvaras i rumstemperatur.
Flädersirapen serveras med fördel till ett lite fetare slags yoghurt som matyoghurt, turkisk eller grekisk yoghurt och säsongens färska bär.
Flädersirapen är god även på pannkaka och plättar.
Recept info:
- Tillagningstid:
- Svårighetsgrad:Normalt
- Vegetariskt:Nej
- Glutenfri:Nej
- För diabetiker:Nej
- Laktosfri:Nej