Spenat paj med fårost



Ingredienser:

Paj deg:

2 kokta kalla potatisar 150 g

50 g smör

1 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

Fyllning:

250 g bladspenat

2-3 vitlöksklyftor

1-2 msk smör

ca: ½ dl färsk basilika

100 g får ost

10-12 soltorkade tomater

2 ägg

2 dl mjölk

1 ½ dl riven ost

Salt peppar



Gör så här:

Degen:

Riv potatis och blanda med smör och mjöl, låt eventuellt degen stå svalt en stund.

Fyllningen:

Fräs tinad spenat i smör + pressad vitlök salta och peppra. Gör en äggstanning av ägg och mjölk + basilikan (hackad) och den rivna osten salta och peppra. Kavla sedan ut degen och lägg den i pajformen. Häll först i spenatblandningen sedan äggstanningen tryck sedan ner de soltorkade tomaterna i smeten och till sist sprid ut den tärnade fårosten överst.

Grädda i 200 grader varm ugn ungefär 20 – 25 min eller till äggstanningen har stelnat.

Lycka till. / Lotta

 

En paj som är lika god kall som varm, därför funkar det perfekt att ta den med ut på picknicken.



Recept info:
  • Tillagningstid:
  • Svårighetsgrad:Normalt
  • Vegetariskt:Nej
  • Glutenfri:Nej
  • För diabetiker:Nej
  • Laktosfri:Nej
Postat den av daadmin