Spenat paj med fårost
Ingredienser:
Paj deg:
2 kokta kalla potatisar 150 g
50 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
Fyllning:
250 g bladspenat
2-3 vitlöksklyftor
1-2 msk smör
ca: ½ dl färsk basilika
100 g får ost
10-12 soltorkade tomater
2 ägg
2 dl mjölk
1 ½ dl riven ost
Salt peppar
Gör så här:
Degen:
Riv potatis och blanda med smör och mjöl, låt eventuellt degen stå svalt en stund.
Fyllningen:
Fräs tinad spenat i smör + pressad vitlök salta och peppra. Gör en äggstanning av ägg och mjölk + basilikan (hackad) och den rivna osten salta och peppra. Kavla sedan ut degen och lägg den i pajformen. Häll först i spenatblandningen sedan äggstanningen tryck sedan ner de soltorkade tomaterna i smeten och till sist sprid ut den tärnade fårosten överst.
Grädda i 200 grader varm ugn ungefär 20 – 25 min eller till äggstanningen har stelnat.
Lycka till. / Lotta
En paj som är lika god kall som varm, därför funkar det perfekt att ta den med ut på picknicken.
Recept info:
- Tillagningstid:
- Svårighetsgrad:Normalt
- Vegetariskt:Nej
- Glutenfri:Nej
- För diabetiker:Nej
- Laktosfri:Nej