Som på farmors tid


http://www.smalandsgarden.nu/images/farmorstid.png

Jag hittade ett ställe där farmors mat är i fokus.

Titta in på denna sida http://www.smalandsgarden.nu/mat.html Detta verkar vara ett ställe som värnar om gamla traditioner och läget de har ser ju hur mysigt ut som helst.

Min farmor Albertina var kokerska i Västra Torsås i Kronobergs län. Minnena från besöken hos farmor och farfar är bl.a. den goda hemlagade maten: söndagssteken med den mustiga såsen, gelé och inlagd gurka. Till stämningen bidrog också det festligt dukade bordet i “salen” som bara användes vid högtidliga tillfällen. Farmors mat och bakverk, bla. hennes kringlor och kanelbullar, var vida berömda.

På Smålandsgården tänker vi som farmor Albertina – hemlagat ska det vara!. Det är säkert därför som våra söndagsmiddagar har blivit mycket uppskattade av våra gäster i alla åldrar. Då tar vi fram de vita linnedukarna, finaste porslinet och silvret och serverar en trerättersmiddag som är tillredd med omsorg. En av våra yngre gäster skrev i gästboken ” Tack för en god lunch. Till o med mina syskon som är väldigt kräsna när det gäller mat tyckte det var gott…!” Bättre betyg än så kunde vi knappast få!

Läs mer om  Smålands gården här.

Mycket nöje

/Farmors och mormors kokbok

Postat den av daadmin