Potatismos gratäng
Ingredienser:
10-12 potatis
400 g nötfärs
3 – 4 dl mjölk
2 dl frysta ärtor
½dl matlagningsgrädde
½ dl riven ost
1 gul lök
1 msk mjöl
1 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1 tsk soja
smör
Salt, peppar
Gör så här:
Börja med att skala potatisen skär dem i mindre bitar så att de blir färdiga fortare. Bryn nötfärsen krydda med salt och peppar, när färsen fått färg strö mjölet över och rör runt. Häll sedan i 1 dl mjölk, tomatpurén, ketchupen och sojan, låt detta puttra på svag värme i ca 4 min.
Sätt på ugnen på 250 grader.
När potatisen är färdig kokta häll av vattnet men spara ca 1 dl vatten i grytan. Ta en klick smör och börja mosa potatisen späd med mjölk och grädde tills moset blir smidigt, salta och peppra.
Häll sedan potatismoset i en ugnsfast form, för ut det mot kanterna och skapa plats i mitten för köttfärsstuvningen. Häll ärtorna över färsen och till sist på med osten.
In med det i ugnen och låt det stå där i 10 – 15 min eller tills det fått lite färg.
Recept info:
- Tillagningstid:
- Svårighetsgrad:Normalt
- Vegetariskt:Nej
- Glutenfri:Nej
- För diabetiker:Nej
- Laktosfri:Nej