fläskfilé med örtsmak



Ingredienser:

500 g fläskfilé

½ gul lök

1 msk smör

½ dl hackad persilja

1 tsk körvel

1 ½ tsk salt

1 krm vitpeppar

½ dl vatten

Sås:

1 msk vetemjöl

½ dl vatten

2 dl vatten

2 dl vispgrädde

1 tsk körvel

½ tsk citron

Svartpeppar



Gör så här:

 

Skala och hacka löken. Blanda smöret med lök, persilja och körvel. Skär en skåra längs med köttet, fördela kryddsmöret i denna. Bind om med snöre, bryn köttet runt om salta och peppra. Späd med lite vatten, efterstek på svag värme ca 10 min. Ta upp köttet blanda mjöl och vatten rör ner i skyn, tillsätt grädde, koka ca 5 min, tillsätt körvel och vitpeppar. Ta bort snöret runt köttet, skär upp köttet, servera med såsen kokt potatis och t ex. bönor.

Tips: servera med pressade potatis, detta recept är ju från -80 talet. 😉

 



Recept info:
  • Tillagningstid:
  • Svårighetsgrad:Normalt
  • Vegetariskt:Nej
  • Glutenfri:Nej
  • För diabetiker:Nej
  • Laktosfri:Nej
Postat den av daadmin