Torskfíé med broccoli
Ingredienser:
400g torskfilé
300g broccoli
300g räkor helst färska
1dm purjolök
6-8st körsbärstomater
6st medelstora potatis
1st citron
Gör så här:
Förberedelse
- Skala räkorna och rosta skalet i ugn 250º (ca 5min)
- Häll skalet i en kastrull tillsätt ca 3dl vatten och koka av i några minuter. Sila av fonden och reducera ner till ca.0,5dl, smaka av med vitpeppar och ev. salt.
- Skala potatisen och lägg dem i kallt vatten.
- Rensa broccolin skär ner i mindre rosetter och skölj dem. Koka upp vatten tillsätt 1tsk salt, lägg i broccolin i det kokande vattnet och koka i 3min. Häll av det kokande vattnet och kyl med kallt vatten (för att behålla den fina gröna färgen).
- Salta och panera torskfilé med ägg och ströbröd.
Sås
- Bryn purjolöken i en kastrull med lite smör pudra över en ½ matsked vetemjöl tillsätt fonden späd med mjölk och en skvätt grädde och ev. lite vitt
Tillagning
- Koka potatisen
- Värm upp en stekpanna, lägg i en klick smör och lite rapsolja. Bryn torskfilé och lägg den i en eldfast form. Fras tomaterna i stekpannan.
- Värm såsen tillsätt broccolin och räkorna smaka av, häll såsa och tomaterna i den eldfasta formen. Sätt in formen i ugnen medan potatisen kokar färdigt.
- Tag ut formen och garnera med några räkor och citronskivor.
Recept info:
- Tillagningstid:
- Svårighetsgrad:Normalt
- Vegetariskt:Nej
- Glutenfri:Nej
- För diabetiker:Nej
- Laktosfri:Nej