Torskfíé med broccoli



Ingredienser:

400g torskfilé

300g broccoli

300g räkor helst färska

1dm purjolök

6-8st körsbärstomater

6st medelstora potatis

1st citron



Gör så här:

Förberedelse
  • Skala räkorna och rosta skalet i ugn 250º (ca 5min)
  • Häll skalet i en kastrull tillsätt ca 3dl vatten och koka av i några minuter. Sila av fonden och reducera ner till ca.0,5dl, smaka av med vitpeppar och ev. salt.
  • Skala potatisen och lägg dem i kallt vatten.
  • Rensa broccolin skär ner i mindre rosetter och skölj dem. Koka upp vatten tillsätt 1tsk salt, lägg i broccolin i det kokande vattnet och koka i 3min. Häll av det kokande vattnet och kyl med kallt vatten (för att behålla den fina gröna färgen).
  • Salta och panera torskfilé med ägg och ströbröd.

 

Sås

  • Bryn purjolöken i en kastrull med lite smör pudra över en ½ matsked vetemjöl tillsätt fonden späd med mjölk och en skvätt grädde och ev. lite vitt

Tillagning

  • Koka potatisen
  • Värm upp en stekpanna, lägg i en klick smör och lite rapsolja. Bryn torskfilé och lägg den i en eldfast form. Fras tomaterna i stekpannan.
  • Värm såsen tillsätt broccolin och räkorna smaka av, häll såsa och tomaterna i den eldfasta formen. Sätt in formen i ugnen medan potatisen kokar färdigt.
  • Tag ut formen och garnera med några räkor och citronskivor.


Recept info:
  • Tillagningstid:
  • Svårighetsgrad:Normalt
  • Vegetariskt:Nej
  • Glutenfri:Nej
  • För diabetiker:Nej
  • Laktosfri:Nej
Postat den av daadmin