Bechamelsås
Ingredienser:
50 gram smör
½ dl mjöl
½ l standard mjölk
0,25 tsk riven muskot (valfritt, till lasagne)
salt och peppar
Om bechamelsåsen ska användas till gratinering ex. lasagne ta ca: 50 gram riven ost då kommer bechamelsåsen få en gyllene färg när den gratineras i ugnen.
Gör så här:
Börja med att smälta smöret i en kastrull, vispa sedan ner mjölet i det smälta smöret. fräs detta försiktigt, akta så det inte blir klmpar. Häll sedan på mjölken och låt koka upp. Där efter låt bechamelsåsen skuda i ca 5 min eller tills den har fått den önskade tjockleken.
Att tillaga bechamelsås tar ca 7-8min. Det viktigaste när ni gör er bechamelsås är att röra i den hela tiden så att den inte bränner fast. Om bechamelsåsen skulle brännas vid i botten så kommer det bli små bruna flan i den annars så vita bechamelsåsen.
Recept info:
- Tillagningstid:
- Svårighetsgrad:Normalt
- Vegetariskt:Nej
- Glutenfri:Nej
- För diabetiker:Nej
- Laktosfri:Nej