Kategoriarkiv: Såser och dressing

Tzatziki

Postat den av daadmin

Tzatziki är ett perfekt tillbehör till de flesta maträtter. Detta recept på tzatziki är kanske inte det traditionella recept på tzatziki. Men man kanske inte kan förvänta sig det när det kommer från öland :). Men det är går snabbt att göra och tzatzikin smakar grymmt bra till exempel till grillat eller till köttfärs biffar. Läs mer

Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentar

Vaniljsås

Postat den av daadmin Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentar

Recept på hemgjord majonäs

Postat den av daadmin

Ingentin går upp mot en hemgjord majonäs, köpt majonäs kommer långt långt efter. Det är varken svårt eller dyrt att göra hemgjord majonäs desutom får man ingredienser över till att göra hemgjord maräng. Läs mer

Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentar

Hemgjord olja

Postat den av daadmin

Enkelt olja att göra och den är jätte god till bl.a. en dressing eller bara ringla över salladen. Läs mer

Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentar

Guacamole

Postat den av daadmin

Guacamole på svenskt vis. Jag tycker personligen att denna Guacamole smakar bättre än den Guacamole vi fick i Mexoco gjorde. Läs mer

Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentar

Flädervinäger

Postat den av daadmin

Fläderblommor ger en underbar smak, i detta recept tar vi hjälp av fläderblommorna och smaksätter vitvinsvinäger. Detta ger en fantastisk flädervinäger som kan användas på salladen T.ex. Läs mer

Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentar

Bechamelsås

Postat den av daadmin

Recept på bechamelsås som är en vit grundsås som består av mjölk, smör, grädde och mjöl.
Bechamelsås används oftast till lasagne (smaksatt med muskot), gratinering (blandad med riven ost).

Till lutfisken är bechamelsås ett måste. I mitt hem äter vi alltid lutfisk till lunch på julafton. Då lagar pappa både lutfisken och bechamelsåsen. När det är dags att äta har han hällt upp bechamelsåsen som den är i en såssnipa. Där efter skiljer det sig något ifrån hur vi blandar till bechamelsåsen. Jag häller bara upp en lagom skvätt på talriken och blandar sedan i en lika lagom klick slots orginal senap. Medans mamma brukar ta kryddpeppear på i stället.

Bechamelsås kan också användas till stuvad pasta, potatis, kål, morötter, spenat med mera. Läs mer

Posted in Såser och dressing | Lämna en kommentar