Plommon kräm



Ingredienser:

300 g plommon
1 dl socker
2 dl vatten
1 uppvispat ägg

½ dl grädde



Gör så här:

Dela plommonen, ta ur kärnorna och låt dem småkoka med vatten och socker tills de blivit mosiga…

Passera plommonen och deras lag genom en grovmaskig sil eller en matkvarn. Blanda ner det uppvispade ägget och sjud det hela försiktigt under ständig omrörning tills det tjocknat.

 

När plommon krämen är färdig häll den i en glas skål och låt den svalna, förvara plommon krämen sedan i kylen täckt med gladpack.

Glöm inte att ta ut plommon krämen fem till tio minuter innan den ska serveras.



Recept info:
  • Tillagningstid:
  • Svårighetsgrad:Normalt
  • Vegetariskt:Nej
  • Glutenfri:Nej
  • För diabetiker:Nej
  • Laktosfri:Nej
Postat den av daadmin